Snömannens hemlighet

Titeln är snömannens hemlighet. Författarna heter Martin Widmark och Christina Alvner.

Boken handlar om Nelly Rapp som ska åka på skidsemester i fjällen och hotellet heter Hotell Fjällvidden, men mannen i skidboden är lite konstig och hon har fått ett brev från hennes monsteragent lärare så står det att hon ska akta sig för snömän som finns. Nelly Rapp ska undersöka det  och hon hade fått sin pappas rakapparat för att han skulle låta sitt skägg växa. Men när Nelly ska hyra skidor så säger hon -”slalomskidor storlek 39″ då tar mannen fram ett par slalomskidor argt och slänger dem framför Nelly. Sen betalade hon och gick men inte riktigt för att hon tog och rullade en snöboll som blev jätte stor och tog den som en pall och ställde sig på den och tittade in genom fönstret som var där uppe på husväggen. Men när hon tittade in genom fönstret så var han inte där utan han var bakom henne och sa -” VAD GÖR DU HÄR?” och då tog han Nelly och skulle fråga vad det var hon gjorde. Men sen såg Nelly att han hade päls som en snöman hade och han luktade get. Men sen kom Nelly på att hon hade ju sin pappas rakapparat och började raka snömannen och han verkade gilla det. Sen såg Nelly att han gick iväg och Nelly hade ju skidorna på sig så hon följde efter honom. Men sen såg hon en stuga när hon hade åkt en ganska lång bit för att hon såg honom inte längre. Men när hon åkte upp på en kulle som var ganska hög och till slut så började den röra sig och fram kom snömannen fram. Nelly försökte åka ifrån honom men det gick inte. Men när de kom fram till skidbackarna så applåderade alla när de såg snömannen åka. Men sen kom Nelly fram till hotellet och försökte få in snömannen i frysrummet och det gick hon fick in han där. Sen träffade hon hotell direkttörn och berättade allting. 

Jag ger boken 8/10 i betyg för att jag tyckte att den var spännande. :):):)

Published in: Äventyr, Deckare, Spänning on 28 november, 2012 at11:22 Comments (0)
Tags: ,


The URI to TrackBack this entry is: http://backaboken.skolbloggen.se/2012/11/28/snomannens-hemlighet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera