Magiska krafter

Författaren heter Jo Salmson.

Boken handlar om Sol som är en tjej som kommer från häxfolket men är kompis 

med deras fiender Arel och Eno. General Kiijanas soldater är ute på jakt efter Sol, och general Kiijana vill ha Sol för att hon tror att hon är den med krafterna som ingen annan har men det är det inte. Men när Sol, Arel och Eno är ute och rider för att dom har rymt från lägret, och över efter middagen så slår de läger men sen på morgonen så ska dom rida iväg igen och men Sol säger ” Rid ni före

jag kommer ikapp sen.” och Arel och Eno rider iväg och medan Sol sitter där ensam så märker hon något konstigt hon ger en visse

n blomma liv så att den blir fin, men hon märker att någon spionerar på henne och det är en kille som heter Varg, och han för Sol till Natia Häxfolkets ledare och då säger hon att de ska rida iväg till Häxfolkets läger och ta henne med sig. Men Sol var ganska smart för att hon gjorde ett spår av gula blommor till Arel och Eno som de kunde följa. Tillslut hittade Arel och Eno henne och de stannade med Varg och de 4 barnen skulle ut på nya äventyr. 

Jag ger boken 9/10 i betyg för att den var super bra 🙂 Magiska Krafter Här har jag spelat in om ni vill höra mer om boken. 🙂

Published in: Äventyr, Historia, Lättläst, Vänskap on 15 januari, 2013 at10:03 Comments (81)


The URI to TrackBack this entry is: http://backaboken.skolbloggen.se/2013/01/15/magiska-krafter/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera