Långt ifrån slut

Författare: Ingrid Olsson

Handling: Linnea har precis börjat sitt sommarlov. Hennes bästa kompis Vanessa ska åka till sin pappa i New York. Linnea lovade att dem skulle skypa varje dag. När Vanessa har åkt så cyklar Linnea till badet. Plötsligt så kommer en kille fram till henne. Hej säger han och sätter sig bredvid Linnea. Dem pratar och blir bra överens. Linnea tycker om killen som heter Tor men det ända problemet är att det är den killen som Vanessa gillar. Tor frågar om Linnea kommer nästa morgon och Linnea säger att det är klart. Nästa dag så träffas dem igen på badet och dem sätter sig bredvid varandra. Tor ger Linnea en puss på kinden. Linnea känner hur hela hjärtat blir varmt. På kvällen så ringer Vanessa till Linnea. Linnea ljuger och säger att det inte har hänt något speciellt. När Vanessa kommer hem igen så bjuder hon hem Linnea till sig. När dem kommer upp på rummet så ser Linnea att dem inte är ensamma. Bredvid henne så står skvaller-Vera. Vera hade såklart sett Linnea på badet och berättat allt för Vanessa. Vanessa säger att om Linnea fortfarande vill vara kompis med henne så måste hon göra slut med Tor.  Linnea gör slut med Tor men hon känner sig ledsen inombords. Vanessa blir glad men det är inte Linnea. Linnea ångrar sig och går hem till Tor. Linnea förklarar allt om vad som hänt men Tor bara stänger dörren. Nästa dag så åker Linneas familj till badet. Vid badet så träffar Linnea en av hennes kompisar som heter Vilmer. Bedvid Vilmer så står det en kille som Hugo. Hugo presenterar sig vänligt och Linnea blir störtkär.

Jag kände igen mig i denna bok. T ex. som när Vanessa tvingar någon annan att göra något för att få vara kompis med henne. Jag har både blivit utsatt för detta men jag tror också att jag har utsatt andra för det.

Jag ger boken 4/5 eftersom den var lätt att komma in i men jag hade gärna velat ha ett längre slut.

Klicka här för att höra mitt favoritstycke ————> 

 

Published in: Okategoriserad, Val i livet, Vänskap on 21 mars, 2013 at12:03 Comments (0)
Tags:


The URI to TrackBack this entry is: http://backaboken.skolbloggen.se/2013/03/21/langt-ifran-slut-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera