Jag väntar under mossan

Det är en tjej som kommer från England och hennes mamma kom från Sverige. Tjejen heter Tilda. När de åkte till Sverige för att vara hos morfar. Så skulle Tildas mamma och pappa åka iväg och då fick Tilda stanna hos morfar. Tildas mormor var borta för när morfar och Tildas mamma skulle hem efter att handlat så var mormor borta. En dag gick morfar och Tilda till en gammal vän till morfar. Och han hade en son men det var inte hans son för det var systerson. Han heter Emil. En dag berättade Emil vad en myling är för Tilda frågade det. Emil sa att en kvinna hade lagt sitt barn någonstans i skogen och låta den dö där. Så när den dog blev den en myling. Och den kom till en människa och sa, -Kan du ge mig ett namn? Om man gjorde det så blev mylingen lugn och om man inte gjorde det så dödade den. Mylingen letade efter sin mamma för att döda henne för att mamman dödade barnet. En dag så badade Emil och Tilda vid ett öde hus och när Emil simmade närmare huset så försvann han, Tilda blev rädd och gick upp från vattnet och kallade på Emil men fick inget svar. Tilda sa till sig själv -Att jag ska gå in i huset.  Resten får ni veta om ni läser boken själv.

Jag tyckte att boken var lite overklig och att man inte förstod i början. Men på slutet så började jag förstå lite mer.

Jag ger denna bok en 3/5 för att man inte förstod den riktigt.

 

Published in: Äventyr, Fantasy, Spänning, Val i livet on 26 maj, 2013 at13:50 Comments (7)


The URI to TrackBack this entry is: http://backaboken.skolbloggen.se/2013/05/26/jag-vantar-under-mossan-3/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera